söndag 11 december 2016

LILLA JULAFTON


Kvällen innan tredje advent, kvällen då alla nobelpristagare dansande omkring i Blå hallen efter att ha fått sina diplom, hedersbetygelse och skakat hand med Carl XVI Gustaf!
Ja, här sitter jag, nöjd och glad för det lilla, eller va då lilla, jag har ju lyckats skakat fram fyra julklappar med tärningen!
Dessutom mätt och belåten i gott sällskap med de närmast i min familj!

Dessförinnan bakade jag mina, för säsongen enda julbak, havrekex!
Mammas gamla recept, som håller än idag!

1 kg Havregryn, förslagsvis Gyllenhammar!
1 liter mjölk
1/2 paket milda
2 kaffekoppar socker
50 g hjorthornssalt
Mjöl efter behag, ca 3-4 nävar
Drygt 200 grader i ungefär 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar