Helgen i korta ordalag: Lördagen började med tork av tält, en snabb shopping i centrum, typ systembolaget och grädde från coop. Kom på att jag ville bjuda på "Rödahavets Hemlighet", alltså vitt vin i och till soppan. En Riesling, Trimbach.
Recept:
ca 10 st charlottenlökar, smör
1 burk skalade tomater
1 fiksbuljongtärning
3 dl vatten
3 dl tomatjuise
3 dl torrt vitt vin
1 kryddmått oregano
2 -"- timjan
salt & peppar
1 burk kabba (den kan lämnas)
1 burk tornfisk (2 burkar)
2 dl vispad grädde.
Skala löken och bryn den i smöret. Tillsätt tomaterna med spadet, buljongtärningen, vatten och kryddorna. Låt det sjuda i ca 15 min. Tillsätt tomatjuisen och tornfisken (krabban) och vinet. Hetta upp soppan men låt den ej koka. Vispa grädden och rör i den försiktigt. Servera vin till, förslagsvis Trimbach
Smaklig måltid
De var underbart gott!! Tack älskade syster <3<3<3
SvaraRadera