lördag 21 april 2018

DET OFATTBARA, NU IGEN!


Igår, fredagen 20:e april, hade vi begravningen för min dotter Sofia i Tegs kyrka i Umeå!
Det är omöjligt att utveckla den ofattbart groteska känslan som man som förälder befinner sig i när man sitter strax nedanför, i fotändan av hennes sista vila!
Vetskapen om att jag aldrig mer får se henne, krama om henne och höra hennes klingande skratt, gör så oändligt ont!
En förälders värsta mardröm har återigen drabbat mig!

Det blev en otroligt vacker begravning och den speglade verkligen Sofia i både färg och musikvalet!
Sorgligt, fast ändå en med ett ljus som sipprade in mellan bänkraderna!
Sofias Änglar, bestående av ungefär 15 stycken assistenter som har jobbat hos Sofia sedan 1996, när hon fick sin första assisten och äntligen en premobil och skulle få börja i skolan, några år försenat pga sjukdom!
Så därför hade jag önskat att tjejerna skulle sitta nära mig och min familj, mina systrar, som hade kommit upp från Nynäshamn för att hedra Sofia!
När man har assistans i familjen så blir de ju lite av ens familjemedlemmar!

Prästen som jag träffade förra fredagen, hade lyckats fånga upp en fin och ljus bild av Sofia, som den glädjespridare och otroligt omtänksamma tjejen som hon var!

Eftersom Sofia umgåtts för det mesta med ungdomar funktionsvariationer, så bestod de närvarade i kyrkan av ett stort antal av rullstolsbrukare,

så därför var det ett bra val av kyrka för tillgängligheten!
En ung otroligt duktig kille härifrån Umeå med artistnamnet William Adam sjöng, "Löven fallare" av Carola, samt en egenskriven låt!
Till min stora glädje, trots sorgen, så fick jag min önskan uppfylld vad det gäller musikvalet på slutet innan kyrkklockorna klämtade, nämligen "Ut mot ett hav" med Peter Jöback!

Älskade Sofia, vila i frid!
♥️♥️♥️





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar