fredag 16 juli 2010

SKYVIEW - GLOBEN











Idag försökte vi utmana oss själva. Nog borde det gå att åka in till Stockholm själv med rullstol och inte boka färdtjänst tänkte vi. Sagt och gjort! Vi gick ner till Nynäshamns station och tog bussen till Västerhaninge, byte till pendeltåget in till Stockholms central. Så långt allting väl! Men sedan var vi ju tvungen att ta en hiss ner till spår 4 på den gröna linjen för att ta oss till Globen. Hissen var trasig, men efter en stund och lite tjafs, så var vi på tåget på väg dit. Nästa hiss upp från plattformen hände nästa äventyr, hissen stannade när vi är nästan uppe och där står vi i typ 50 graders värme instängda, trycker på larmet och får kontakt. Efter en stund lyckas vi få ner hissen igen och öppnar dörren för att släppa in lite luft inför nästa försök upp igen. Nu händer det igen på exakt samma ställe ca 2 dm kvar, STOP! Hettan i hissen är obeskrivlig, hissväggarna glödheta, så det gick inte att luta sig mot dem. Vi ringer igen på nödlarmet och efter ytterligare en stund så kommer det äntligen en kille dit upp och öppnar och hjälper oss upp och ur hissen. Lite läskigt faktiskt!

Efter den äventyret så kunde vi i lugn och ro inrikta oss på det vi trodde skulle vara det verkliga äventyret, men det var en fis i rymden att åka upp i SkyViewn på Globen. Naturligtvis värt att besöka, åtminstone för att stilla nyfikenheten hos mej iaf.

1 kommentar:

  1. Åh vad kul att du har din Sofia hos dig några dagar! Fan det borde vara lättare att själv ta sig till platser man vill, med eller utan rullstol. Klaga hos SL tycker jag. Frågan är viktig för alla med rullstol, en hiss som fastnar 2 gånger!!!
    Kram till er båda// Eva

    SvaraRadera