torsdag 22 januari 2015

VINETS DAG!


Ja så var det då dags: Vinets Dag! Som vi väntat, som vi suktat, som vi gått där med våra torra tungor släpande i marken och bara längtat och räknat ner dagarna..........
Det som händer denna dag två tredjedelar in i årets fattigaste månad är att vi tar oss samman och slopar boxen och fulviner och dricker något extra gott, något vi inte alltid unnar oss och vi arrangerar provningar i vinklubben eller hemma i goda vänners lag och krogarna erbjuder vinmenyer och finviner på glas och en massa annat.
Möjligen invänder någon att den 22:a januari, St Vincent, Vinets Dag, i år infaller en torsdag och då dricker man väl inte vin och det kan då vara på sin plats att påpeka att vinet inte gör skillnad på veckodagarna och att du hinkar lite finvin innebär knappast att du dricker dig själv under bordet, hoppas vinifierat, i vilket fall som helst är det inte poängen med finviner.
Nu kan det vara lite sent att ordna ett riktigt bra vin till kvällens övningar, men om din butik sitter på lite Chateau Montelena, röd och/eller vit, kan det vara ett bra tips för aftonen, eller varför inte lite Clotilde Davenne, vilken som… Sonny Flame.

Så vad passar väl inte bättre till middag än isterband med vita bönor och 30 cm gurka som eldsläckare!


Jag bara skojar, nu igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar