onsdag 6 juli 2016

DAGS FÖR ÅRLIG BESIKTNING!


Tidig morgon, nu igen, eftersom jag har två undersökningar på Huddinge sjukhus på förmiddagen!
På grund av att pendeltågtrafiken är inställd mellan Nynäshamn och Farsta Strand under sommaren, precis som vanligt, så var jag beredd på en liten strul på min färd dit!
Och som vanligt tog jag 35X-bussen istället för pendeln till Farsta Strand och därefter buss 742 vidare till Huddinge sjukhus, smidigt värre och snabbt framför allt!
Och allt tack vare en göteborgare!
För jag hade helt missuppfattat att 35X gick direkt till Farsta Strand och inte direkt till Västerhaninge som den brukar under sommaren!
När jag hade åkt en lite bit, började jag tänka på vad det hade stått på anslagstavlan vid hållplatsen och började ana oråd!
"Den här bussen går inte till Västerhaninge, hur blir det här?"
Så jag gick fram till chaufför och frågade!
"Vi går raka vägen till Farsta Strand" på utpräglad göteborska!
Vilken miss!
Men som den serviceinriktad och vänliga chauffören han var, så kollade han hur jag skulle ta mig vidare därifrån till mitt slutmål, under tiden han rattade bussen med en säker hand, OPS!
Han hälsade mig en bra dag och lycka till på sjukhuset när jag steg av bussen och jag tackade för god servis och önskade honom också en bra dag!

Smidigt och snabbt anlände jag i god tid och utan stress kunde jag genomföra mina undersökningar som bestod av lungfunktion (Spriometri)!

Ett glädjande besked när den undersökningen var avklarad, min lungfunktion hade förbättrats från 55% till 61%, något som jag inte trodde kunde hända, utan en sakta men säker försämring har alltid varit förväntad!
Därefter en väntan på nästa undersökning som var ultraljudsundersökning av hjärtat, en kylig och obekväm undersökning i ungefär 45 minuter!

Att ligga på en brits i ett väl ventilerat undersökningsrum utan en tråd på överkroppen, förutom elektroderna som klistrats fast på mig och ett iskallt gel som inte gjorde saken bättre!
Men precis som vanligt, så var han fortfarande kvar där inne i mitt hjärta!
Resultatet får jag vid nästa läkarundersökning!

Lunch i sjukhusrestaurangen och hemfärd, den här gången inte lika smidigt som tidigare, pendel till Älvsjö, avstigning i Farsta Strand, därefter buss till min hemhållplats sju timmar senare!
Nu är det vila som gäller några dagar!

Måste tillägga, jävlar va jag har ont i vänster långfingertopp, och plötsligt kom jag ju på att det togs ett blodprov därifrån för att kolla syreupptagningen i blodet för att dubbelkolla det mot värdet på spirometrin!
Nu håller jag tummarna att det läker och går över utan komplikationer, för just blodprov på mina fingertoppar är ett risktagande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar