söndag 6 juni 2010

NATIONALDAGEN !




Ännu en fantastiskt härlig helg i mitt nya liv, jag måste nypa mej i armen ständigt för att vara på den säkra sidan om att jag lever och att det är verklighet. Efter torsdagen när jag var inne i Stockholm och smakade, så har jag fortsatt att smakat och smakat. Idag på nationaldagen så tillbringade vi några gudomligt sköna timmar ute på Landsort som man tydligen också benämner med Öja. Vi, alltså Pia, Ove och jag bilade ner till Torö och därifrån färja till Öja, en skön båtresa på ca 20 minuter.
Bara en dryg timmes resa från Stockholm hittar du en unik och storslagen miljö i den allra yttersta skärgården. På Landsort möter du en genuin lotsbebyggelse med anor från 1500-talet, härliga badklippor, Sveriges äldsta fyr, fantastiska dykvrak, en välbesökt fågelplats och mer.

Efter en stunds vandrande så bestämde vi oss för att slå ner våra bopålar och sätta fyr på engångsgrillen som Pia och Ove hade med sig. En timma senare så var det dax att lägga på grillspetten som Pia under sång till Rodda omsorgsfullt komponerat. Jäsiken vilka läckra spett. Där ser man vilka underverk musik kan medföra. Måltiden avnjöts i strålande solsken trots att en lite vresig öbo närvarade på lagom avstånd, vi kände oss lite som inkräktare faktiskt, men va fn, Sveriges nationaldag och allemansrätten och allt, lite får han väl tåla. Efter måltiden, så drog vi upp bopålarna igen och lämnade stället snyggt och prydligt efter oss och vände kosan hemåt med nästa färja. Precis så här kan man fira nationaldagen och sommarens inntåg.
I LOVE IT! :-)

1 kommentar:

  1. DU är bara så underbar.......härligt att få läsa...för de är lite svårt ibland att "visa" eller berätta HUR man känner för tillfället...De är som jag sa i bilen hem...(hörde du va jag sa...HEM) man måste ibland smälta och uppdatera hårddisken..innan man kan tänka, samla och framför allt säga, eller i ditt fall skriva vad man har varit med om. För många är det här inget speciellt...men för OSS är de stort. Att få vara tillsammans med sin älskade syster NÄR JAG VILL är en Ynnest!!!
    Älskar dig!

    SvaraRadera