lördag 13 augusti 2011

ETT DYGN I TROSA

Vilken pittoresk liten hamnstad Trosa är! Trosa är en liten, kompakt och promenadvänlig stad. En vandring genom staden tar dig obevekligt förbi en rad fantastiska matställen. Trosa Stadshotell, Bomans, Fyrens Restaurang, Fina Fisken, Trosa Sjökrog och Antons Krog ligger alla och väntar på dig i stadskärnan och runt hamnen. En vandring runt hamnen och efter Trosaån är ett annat måste – titta på alla båtar, titta in i alla småbutiker, ta en glass i solen vid hamnen. Njutning för både kropp och själ!
Jag har varit där i ett dygn tillsammans med Pia, Ove och lilla, nä stora Elin menar jag ju. Ja Elin är ju Oves lilla, nääääj, stora barnbarn från norrland. Elin är på en snabbvisit några dagar och därför passade vi på att se oss omkring lite. Vi hade bokat ett familjerum på vandrarhemmet Snipan, det var riktigt bra och himla centralt beläget precis nere vig kanalen. Med gemensamma krafter, så tillredde vi en jättegod grillmiddag i gårkväll. Men före det så villade Pia och jag bort oss när vi hade varit till en sepciell affär för att handla lite gott att dricka och blev tvungna att ringa efter Ove som med säker hand återbördade oss "hem" igen. Visst är det märkligt att vi alltid säger hem var vi än är och har ställt in vårt bagage!
Idag tog Pia och jag en lugn och skön morgonpromenad utefter den vackra kanalen ett bra stycke och sedan ner tillbaka fast på motsatta sidan.
Solen var redan varm och skön, så vi bestämde oss för att packa ihop och checka ut och sedan begav vi oss ut till badstranden där vi stannade till klockan fyra ungefär och det var hög tid att börja rulla hemåt till Nynäshamn igen. Den här året har jag bott på tre olika vandrarhem hittills och det här kom på andra plats i standard. Hinner nog inte med något fler det här året, fast man vet aldrig föresten! SOMMARENS SISTA badsäSÅNG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar