måndag 22 februari 2010

BOTOX mm

Måndag morgon! vaknar 06.48 utan väckning och kommer på att assistenten kommer strax och att jag har en del att göra idag. Idag hade jag nämligen tid på handkirurgen för eventuell botoxinjektion i stumpen. Hur förbereder man sig för ett expriment, kutar runt som en iller i bur eller sätter sig lungt på kökssoffan och inväntar RIX morgonzooooooooo kl. 08.30 för då ska ju Peter vara i sändning. Naturligtvis det sistnämnda. Så med en MUGG kaffe, macka och en Actimel, så avnjöt jag sändningen med ett leende på läpparna och inte en enda tanke på botox.
Igår så städade jag akvariet och kom plötsligt på att "va fn, är det någon idé att fylla upp det igen nu med tanke på framtidens äventyr", så sagt och gjort, fiskarna fick ligga i en hink tills idag i väntan på att jag tänkt klart. Idag strax före lunch, innan jag skulle fara på lassa, så ringde jag till Djurmagasinet och frågade om jag kunde komma med fiskarna till dem, svaret var inte så där jättevälkomnande, som att " ja va trevligt, välkommen med dem, så ska vi se till att dom får det sååååå fint här" och vad ska jag göra med glaskulan? "nja, den är ju inget vi kan ta emot, för det är ju förbjudet i Sverige att ha fiskar i kula numera. Fiskarna är ute på sitt livs sista simtur just nu. Jag spolade några extra gånger så att dom åtminstone skulle få åka vattenrutskana en gång.
Kulan, gruset och snäckorna kanske jag återanvänder på något sätt, en ljusinstalation eller nått.

Så till handkir. En kort men klar information och sedan fick jag ligga upp på en brits. "Är du stickrädd?" näääh! " men det här kommer att göra ont" nej men fannnnnn, nu svärde jag igen fast jag var på lassa, usch va jag svär. En sköterska satte sig vid sidan om mej så att jag skulle ha någon att hålla i handen. Läkaren fixade till sprutan och jag fick vända upp handflatan, hon torkade lite med sprit och sedan injecerade hon in på fyra stycken ställen i handen strax ovanför fingrarna. JÄVLAR så ont det gjorde, stackars sköterska som jag höll i handen, för jag måste ha klämt till henne ordentligt. Nu får vi se om det funkar, kanske inom ca sjuttiotre timmar så kan jag märka något och full effekt kommer först om ca 2-3 veckor.
Hur man kan frivilligt utsätta sig för detta i ansiktet är en gåta och med tanke på alla biverkningar som finns av detta giftiga preparat.
Botulinumtoxin behandling Biverkningsrapport:
Allmän svaghet. Trötthet. Andningssvårigheter. Sväljningsrubbningar. Talsvårigheter. Influensaliknande symtom. Lunginflammation. Lokal muskelsvaghet. Smärta. Klåda. Hudutslag. Diarré. Muntorrhet. Urininkontinens. Blåmärken på injektionsstället. Annat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar