fredag 21 september 2012

EN HÖSTDAG I STAN

Å där satt jag framför morgontv:n i mysdress och fleecesockor under filten och degade och tänkte, att idag ska jag inte göra någonting, på sin höjd borsta tänderna och dra en borste igenom håret också.

Klockan började närma sig halv elva när jag fick en känsla av att, nu eller aldrig den här hösten!
Sagt och gjort! Släckte tv:n och laptopen och med beslutsamma steg snabbt in i duschen, bäddade sängen och på den paltorna och ansiktet.
En timma senare satt jag på pendeln på väg upp till huvudstaden.
Det var ju så länge sedan och vädret blir ju inte lämpligare ju längre fram jag väntar med mitt storstadsbesök tillsammans med mig själv.
Jag stannade på centralstationen och gick direkt upp till Drottninggatan och in på "Bengans" för att hämta ut en konsertbiljett som jag köpt genom ticnet. Tidigare kunde man hämta ut dessa hos Atg-ombud, men de har inget sammarbete längre.
Nog om det, nu har jag min biljett! :))

Så var det dags för lunch, så jag köpte en tunnbrödsrulle och en läsk hos KlaraGrillen ett stycke därifrån. Satte mig på en bänk och käkade, men jäklar va kallt det blev om händerna, så snabbt gick det.
Men som jag satt där och käkade och kollade på människorna som gick förbi, så såg jag plötsligt ett ansikte som såg så bekant ut, men innan jag hann tänka tanken färdigt och tuggat ur, så var hon försvunnen! Måste forska vidare på det där!
Ja sedan strosade jag omkring ut och in i butiker för att värma mig, för inte kunde jag resa hem igen redan, nu när jag äntligen var i stan.
En värmande kaffe latte i händerna och sedan iväg igen mot nya mål!

Nu i skrivandes stund vräker regnet ner utanför mitt fönster och jag känner mig riktigt nöjd med dagen och att jag hann hem precis innan det började regna.
Nu myser jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar