onsdag 5 september 2012

EN MÄRKLIG DAG


Att resa i tid och rum, bokstavligen!

På min färd med pendeltåget till Järfälla kyrka idag!
Något spänd inför min dag, försökte jag skingra tankarna med musik som vanligt, "Livet, Kärleken och Döden - La Vie, L'Amour, La Mort".
En passande tittel för dagen.

Snett framför mig sitter en ung kvinna som med säker hand lägger en helt oklanderlig makeup från grunden. Det som skulle ha tagit mig minst en timma med skakig hand och förstorningsspegel hemma i mitt badrum där golvet är stilla, tog en kvart för henne.
Fascinernade!
Men för de flesta i vagnen var det mobiltelefonerna som glödde i händerna på sin väg till "Livet" där ute.

Efter två timmars resa med tåg och buss, anlände jag så till Järfälla kyrka där lugnet och tystnaden ackompanjerades av suset från träden som omslöt kyrkan med sina gröna vida armar. Jag uppsökte minneslunden en stund i väntan på att de övriga, närmaste sörjande skulle anlända.
Egentligen hade jag ingen aning om i vilken fas jag var i mitt eget sörjande efter Erik, det var ju så länge sedan nu, snart tre år sedan.
Men mycket smärta och sorg översköljde mig där inne i kyrkorummet under begravningscermonin.
Sorgen över min egna förlust av Erik, men även över att se sorgen och förtvivlan bland dessa nära anhöriga och kära vänner.
Det påminde mig starkt om när jag var i just den situationen, när jag trodde att mitt hjärta skulle stanna och andningen upphöra.

Utmattad och rödgråten somnade jag i en busskur trekvart senare. Ja, jag somnade och missade en buss till och med. Men det var bara en parentes och världslig sak, för "livet bara rullar på" ändå och jag är ju hemma nu!

Vilken tur att jag har varit och fått livgivande energi i London, apropå "Kärleken", som hjälper mig och lär mig att handskas med "Döden" och smärtan som den lämnar efter sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar