fredag 5 september 2014

FREDAMIDDAG!


Det gäller att göra det enkelt för sig!
Som idag till exempel, fast det satt långt inne innan jag fick tummen ur, så att säga!
Jag fattar inte vad som har flugit i mig, men latheten har taget överhand och jag har svårt för att ta beslut, bestämma mig, jag velar på och ångrar mig mitt i steget!
Ska jag gå år höger eller vänster, eller ska jag till och med ta cykeln, vilka kläder, skor, behöver jag vantar? Och just ja, det får jag inte glömma, mobilen och hörlurarna!
Ja så där kan jag hålla på i en evighet till klockan är hundra och tillslut är det dags att krypa upp i soffan och ta trekaffet, som jag "precis som vanligt" somnar ifrån.

Idag kom jag halvvägs upp för backen på väg till svåger Ove, som jag tänkte tvärheja på.
För plötsligt, på min väg dit, precis vid "Oves bänk", ser jag några små, små söta blommor, ljust violett, blomman var som en orkidè/ lejongapformad och jag kunde inte låta bli att plocka dem. Självklart var jag också tvungen att gå hem med dem och sätta dem i vatten.
Ett nytt försök!
Ut och uppför backen igen, men ser att Oves bil inte är hemma, så jag vänder igen och går vidare nerför backen utan mål.
Tvärstannar och känner att, gud va jag vill ha Thaimat ikväll, men det blir för långt att gå till Sushibar Thai Take Away fram och tillbaka nu.
Så jag vänder igen och börjar gå uppför backen hemåt ännu en gång, nu för att hämta cykeln.
Jag kollar mig omkring så att det inte kommer några vårdare från psyket för att omhänderta mig, "den där förvirrade gamla tanten som går upp och ner för backen och inte kan bestämma sig".

Men till slut så, efter många om och men, så fick jag skörda dagens virrande och slit med en alldeles superb middag i min enkla boning tillsammans med me, I and myself!
Jäklar va gott!
I morgon blir det uppvärmda fiskbullar med kokt potatis, babyspenat och körsbärstomater, för det har jag hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar