tisdag 24 mars 2015

ÄNTLIGEN THE PHANTOM OF THE OPERA TILL STOCKHOLM, SVERIGE!



Som jag sa för precis en månad sedan idag, "En glädjens dag"!
Och att datumet 24 har fått en ny betydelse för mig, istället för sorg och saknad.
Sorgen och saknade efter Erik finns alltid med mig oavsett datum, månad eller årstid!

Nu har det hänt igen, glädjens dag!
Från och med idag är Datumet 24 är härmed utlyst som "De Strålande Nyheternas Dag"! Jiiiiipppiiiii!!!!!

Det började "Precis som vanligt", tidigt på morgonen med Phantomen-te-MUGGEN i högsta hugg, lingongrova med ett tjockt lager räkost på, tjockt för att i förhoppning om att jag kanske ska känna lite smak, men förgäves fortfarande, samt slöbläddrande i DN.

Blippljud från mobilen, det är Jennie, min trogna gamla vän som har de färskaste nyheterna inom musik och teater, oersättlig i det närmaste.
Hon skickar en länk:


"Peter Jöback blir The Phantom of the Opera på Cirkus.

Sir Andrew Lloyd Webbers storslagna musikal The Phantom of the Opera kommer till Stockholm. Nu med vår största musikalstjärna Peter Jöback som The Phantom, en roll som han hyllats för både på Broadway och West End. Premiären på Cirkus blir i september 2016 och markerar då att det är 30 år sedan musikalen hade urpremiär i London.

Hösten 2016 är det åter dags för Peter Jöback att dra på sig den berömda masken och äntra scenen som The Phantom. Det är originalproduktionen från West End och Broadway som nu kommer till Cirkus. Peter Jöback har tidigare hyllats som The Phantom både i London 2012 och New York 2013 och han är en av endast fyra skådespelare som gjort rollen på båda sidor av Atlanten.

”Det känns speciellt att efter min fantastiska resa på West End och Broadway få ta denna klassisker tillbaka till Sverige igen” säger Peter Jöback.

Efter Phantom-succén i London, gjorde Peter sin Broadway-debut april 2013 på The Majestic Theatre i New York; han var då den förste europén att där inneha rollen sedan originaluppsättningen 1988. Jöback framförde även titellåten vid anrika Tony Awards i juni 2013 på direkt förfrågan av Andrew Lloyd Webber och Cameron Macintosh för att fira The Phantom's 25 år på Broadway. Peter medverkade även vid det officiella firandet av 25-årsjubileet både i London och New York.

Auditions för att hitta Christine, den kvinnliga huvudrollen, Raol och den övriga ensemblen kommer att hållas i Stockholm under maj månad inför det internationella kreativa teamet. Totalt 38 roller ska tillsättas, varav flera kräver operaskolade röster och dansare som även behärskar balett.

Biljetterna släpps hösten 2015.

The Phantom of the Opera är en av världens mest kända musikaler med musik av Andrew Lloyd Webber, sångtexter av Charles Hart och libretto av Richard Stilgoe och Webber, baserat på romanen med samma namn av Gaston Leroux. Den första föreställningen sattes upp på Her Majesty’s Theatre i Londons West End den 9 oktober 1986 med Michael Crawford och Sarah Brightman i de ledande rollerna i regi av den legendariske Hal Prince.

Senast föreställningen sattes upp i Stockholm var 1989-1995 på Oscarsteatern och blev då en av Sveriges största teatersuccéer."

Med tanke på att jag satt en timma igår kväll och lyssnade på samtalet mellan Hanna Fahl och Peter, så måste jag säga att han verkligen var lysande även på att hålla "masken" och inte råkade avslöja den Big News som kom idag.
Och med detta också har fattat, fast det hade jag nog redan gjort tidigare, att det riktigt stora stjärnorna har minst två års framförhållning till nästa projekt.
Tänka sig, bara det är ju en begåvning av stora mått, att hålla så många bollar i luften samtidigt. Jobba och leva i nuet och samtidigt tänka så långt framåt i tiden, men fortfarande behålla sin ödmjukhet, generositet och fötterna på jorden fast han är bland de riktigt stora stjärnorna!
Imponerande!

Dagen promenad gick som en dans och jag gick där blåsipporna fortfarande fanns, trots bakslaget "Häromdan"
Som den lilla tant jag är, så kan jag dessutom glädjas åt väsentligt trivialare upptäckter i min nära vardag, som tex att ICA håller på att rusta med tältbutiken där blommor, trädgårdsartiklar mm frestar.
Nu är våren här på riktigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar