onsdag 12 oktober 2016

FORSKNING OCH FRAMSTEG


Påväg hem!

En mormor och hennes guldklimp, en liten tjej, ålder beräknad till ca 7 år, eftersom hon hade en skolryggsäck, okej, en mobiltelefon också, men det har väl alla barn över fyra års ålder vid det här laget!
Nåväl, jag sitter mittemot dem på pendeln!

Mormor tar upp en tidskrift ur sin väska och Alva, jag flickan hette så, tog fram sin mobil och började spela ett spel av något slag!
Mittemot Alva och bredvid mig, sitter en kompis till henne och hon spelade också på sin mobil, de har lite konversation om dock sporadisk, men ändå!

Plötsligt vänder mormor sig till lilla Alva och visar henne en bild i tidningen och säger, "den här drunknade för 40 miljoner år sedan, spännande, eller hur?"
Alva tittar upp lite ointresserat mot bilden och fortsatte sedan med sänkt nacke över sin mobil!
Kompisen sträcker sig över till Alva och visar något från sin mobilen och Alva kollade intresserat glatt över vad hon såg!
Ja så fortsatte det tänkvärda triangeldramat på pendeln, tänkvärt inför framtiden, vad händer den dagen Alvas mormor inte längre finns, kommer Alva att sakna de där små försöken till samtal från mormor eller försvinner hon likt ett spel som inte vinns!
Ta vara på de små stunderna medans de finns, lägg undan mobilen och minns!

Kanske mormor vet hur man fäller ett träd utan att googla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar