lördag 8 april 2017

TERRORBROTT I STOCKHOLM


Hur allt plötsligt kan förändras bara på några minuter, sorg, död och förtvivlan lämnades på Drottninggatan i Stockholm!
Folkligt som vanligt en fredag eftermiddag i vårsolen och plötsligt kommer det en lastbil körande och mejar ner människor på gågatan, varav hittills fyra döda och 15 skadade!
Själv var jag hemma i Nynäshamn, satt och åt en god lunch tillsammans med min kompis Mia på Rökeriet!
Plötsligt började det blippa enträget i min mobil, nyheter från Aftonbladet och DN!
Av erfarenhet, vet jag att Mia blir irriterad på det ljudet från min mobil och tyckte att jag inte skulle bry mig, men jag kollade lite diskret ändå och såg de första nyheterna om vad som hade hänt!
Strax därefter ringde min dotter och då svarade jag, fast Mia suckade över att vi blev avbrutna i vår samvaro och det vi höll på att tala om! Sofia frågade om jag var hemma och oskadd och jag kunde lugna henne med ett snabbt svar!
Även mitt X ringde och kollade att jag var oskadd och förhoppningsvis hemma vid!

Kvällen här hemma handlade mest om att hålla mig uppdaterad om händelserna inne i huvudstaden och jakten på den misstänkta gärningsmannen!

Sorg och förstämning råder, men samtidigt beslutsamhet att inte låta terrorn och ondskan ska få segra!
Nu gäller det att vi använder vreden för att ta oss framåt, vi får inte vika oss för terrorn!
Kärleken måste segra över hatet!

Till alla poliser, all räddningspersonal, alla sjukvårdare som närvarade igår efter terrordådet på Drottninggatan. Till alla som hjälpte människor i nöd.
Tack.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar