söndag 25 oktober 2009

? ? ? ? ? ? ? ? ? ?


Kylskåpet slog just av PHU! Detta jäkla kylskåp som bara låter och låter hela tiden, om fanskapet ändå kunde gå sönder, så jag fick anledning att slänga ut det och köpa nytt. Klockade det faktiskt en gång och det stod och surrade i 20 min och under den tiden så sitter jag ju med axlarna uppdragna som en skyddsreflex eller tror jag att jag ska kunna stoppa in axlarna i öronen eller. Jäkligt irriterande är det i allafall. På mitt jobb är det ungefär något liknande har jag upptäckt. Vi har minns 30 st datorer som står och surrar hela tiden i direkt anslutning till där vi jobbar, varje station har en dator, helt galet. När vi stänger dessa på kvällen så uppstår det en tystnad som nästan är öronbedövande, jag jobbar måndageftermiddag och då går jag omkring och ser bla till att dessa blir avstängda inför hemgång.
Egentligen så var det inte det jag skulle skriva om, utan det har jag glömt vad det var, håller tydligen på att tappa minnet också. I morse när jag satt och fikade och tittade ut på det otroligt eländiga vädret utanför köksfönstret så minns jag att det kom upp flera uppslag bara av att titta på vattenpölarna, de gulbruna löven som låg på marken och regnet som envist hängde i luften. Ja som sagt, borta är det.
Det höll ivarje fall på att bli ett mindre världskrig här hemma senare på förmiddagen. Efter att jag hade fått upp Sofia ur sängen, så tänkte jag att jag skulle strukturera upp dagen och vara lite effektiv, men samtidigt så tänkte jag bjuda ut lite av sysslorna till min andra hälft. Dammsugning, fönstertvätt utvändigt innan kylan kommer, stryktvätt som även innefattade att stryka gardinerna som skulle hängas upp i köket, för nu är det ju höstgardinerna som gäller någon tid innan julgardinerna ska upp, samt gå med en massa sopor och så att fara och handla.
Fasiken va han tände till, aj aj aj ! som om att han inte brukade hjälpa till? Men varför ska man måsta be om hjälp, varför kan inte det vara en självklarhet att ta tag i olika pysslor? Jag erbjöd dammsugaren. " Ok! var ska jag börja", men det får du ju naturligtvis bestämma själv, "suck suck suck", så då erbjöd jag att ta dammsugningen, så fick han ta det andra, men det var inte alls poppulärt. Det hela slutade med att han slamrade fram dammsugaren, begav sig upp på övervåningen och for fram som en bålgeting. Under tiden så torkade jag fönster, strök tvätt, hängde gardiner, gick med soporna och dammtorkat. Lugnet har åter infunnit sig här hemma. Just nu så startade det där jäkla kylskåpet igen och jag har inte kommit på vad det var jag tänkte på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar