måndag 24 juni 2013

BLAND TALLARNAS SUS


För det finns inte bara björkar i Umeå, utan en hel massa underbar tallskog i de nära omgivningarna, som till exempel ute på Röbäck.
Vilken tur att jag fick skjuts som sagt, så att jag fick möjlighet att besöka vår Eriks grav idag på hans tänkta 29-årsdag.
Fortfarande lika ofattbart att stå där och tala med honom medan jag planterar och småplockar, jo för det gör jag, talar till honom som om han är där och lyssnar.
Men samtidigt vet jag att han inte är där utan här och där och lite varsomhelst!

Efter skogsbesöket for vi vidare och hamnade inne i stan, närmare bestämt på
Cafè Göteborg
I Umeås gamla tingshus Öst på stan drivs numera ett mysigt kafé.
Här bjuds man in till en nyskapande atmosfär där det serveras frukost,
gott fika, och enklare rätter.

Under sommaren kan man sitta i den gamla fängelsegården som är inredd till en mysig innergård med kuddar, hängmattor och trädgårdsmöbler.
Café Göteborg är en oas där man kan smita undan från stadens brus för en stund, passa på att prova något från den utsökta glassmenyn.
Vi däremot var vrålhungriga vid lag och beställde in VästerbottenPAJ, alltså Världens godaste, har aldrig smakat bättre PAJ!!!
Och i gott sällskap blev det en otroligt mysig tillställning bland kuddar och solsängar.
En liten parentes! Om jag inte är helt fel underrättad, så spelades en del scener ur filmen "Strul" med Björn Skifs, in på just gamla fängelset här i Umeå!
Rätta mig om jag har fel!

Apropå PAJ, idag är det precis tre veckor innan jag reser till New York, men i morgon reser jag hem igen till mitt lilla hem där hemma!
Längtar efter min egen säng!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar