söndag 2 juni 2013

BUSSTUR RUNT NYNÄSHAMN KOMMUN


Och som av en händelse, så blev jag så där helt apropå och oväntat inbjuden att följa med på en busstur som Nynäshamns kommun bjudit nytillkomna innevånare på. Bättre sent än aldrig!

En trevlig resa under cirka tre timmar med ett avbrott i Sorunda där vi bjöds på Sorundatårta och kaffe.

Resan började vid kommunalhuset och tog oss först runt Strandvägen, som den egentligen heter, men i folkmun här i stan kallas Ringvägen.

Ganska skönt att ta sig runt högt uppe i en buss som omväxling, istället för till fots, som tar mig ca två timmar från dörr till dörr.
Sedan gick färden vidare ut ur stan och längst 73:an, där vi tog av mot Ösmo och fortsatte mot Grödby och gud vet vad alla orter heter genom landskapet inom kommunen!
Och allt under ledning, eller guidning av en alldeles förträfflig berättare, vars namn jag inte kommer ihåg, en qvinna var det i alla fall, som kunde sitt Nynäshamns kommun som ett flytande vatten. Dessutom som en representant från kommunen, kommunalrådet Daniel Adborn som också informerade oss under resans gång om infrastrukturen och kommande planer för kommunen och en himla massa annat matnyttigt för oss nytillkomna!

Under fikapausen i Fattigstugan i Sorunda fick vi ytterligare information och en frågestund innan i återvände till utgångsläget.

Trots att jag missade en alldeles underbar dag ute i det fria, så är jag väldigt nöjd med bussturen.
Det kommer förhoppningsvis fler soliga dagar som jag kan promenera runt Strandvägen/Ringvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar