onsdag 13 augusti 2014

ALLSÅNGSFINAL PÅ SOLLIDEN SCENEN



Å så var det då dags för mig att göra debut på Allsången!
Så många gånger, under så många år, jag kanske jag kan säga decennier, som jag har suttit och tittat på detta program med olika programledare!
Faktum är att jag till och med minns Bosse Larsson när han ledde Allsången från Skansen!
Huva va ja måste va gammal!
Som Sofia sa en gång, "mamma fanns du på medeltiden?"
Skitunge *med en glimt i ögat*

Men nu var det väl ändå fasiken om jag inte skulle ta mig dit, jag bor ju så nära!
En timma med pendeln, några minuter med spårvagnen och sen är jag där!

Sagt och gjort, väckarn på 06:00, pendeln 07:55, ankomst centralstation 08:48, långbena till Sergelstorg, kastar mig på spårvagnen som står på avgångsplatsen och ska precis gå mot Djurgården.
Framme strax efter nio och där börjar väntan tillsammans med en massa, tillsynes övernattande fans till diverse artister, som ska uppträda i kväll.
Insläpp på sekunden 10:00!
långbena upp till rulltrappan och vidare till Sollidenscenen för att få en bra plats, som senare visade sig bli mitt "hem" i 11½ timma. Rad 2 lite till vänster om scenen precis vid en av gångarna. Bingo!!!
Ja här satt jag som den värsta starstruck och väntade på att få se Peter Jöback och Helen Sjöholm repa inför kvällens föreställning!


Till på köpet fick jag naturligtvis med mig alla de andra artisternas rep också, som tillexempel John Martin, Jenny Wilson, Lise & Gertrud samt Icona Pop.

Ibland behövdes det en liten bensträckare och pinkpaus, så då gullade jag med närmaste bänkgranne om uppsikt på min ryggsäck, som förövrigt innehöll dagens ranson av förnödenheter, tex kaffe, mackor, frukt, kokta ägg och dryck m m!


Kan tyckas galet att en gammal tant utsätter sig för dylikt, men jag lever endast en gång och är sugen på att testa det mesta, medan jag kan och orkar.
Nu är det här gjort och prickat av i min önskelista!
Behöver jag säga att jag är nöjd med dagen/kvällen?
Det bästa tilltag på mycket länge och allt gick som på räls, jag landade lycklig på min kudde före midnatt!

Förresten det här bådar riktigt gott inför höstens "Livet är en schlager", som förövrigt också går av stapeln på Djurgården, närmare bestämt på Cirkus!
Tjhoooo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar