söndag 10 augusti 2014

ETT DYGN TILL SJÖS!



Stockholms skärgård är bedövande vackert, så bara därför kan man mycket väl ta en båttur till Mariehamn på Åland, bara sådär över ett dygn.
Förresten, vilken kanonide det här med dessa flytande nöjeshotell, allt på ett och samma ställe och alldeles otroligt prisvärt!


Nu gjorde jag och syrran det igen, tvärbokade en tripp med Cinderella från Stadsgårdskajen här i Stockholm.
"Vill du ha hytt med fönster?" Självklart!
Det är ju hela grejen med resan, att om det mot förmodan är dåligt väder, så kan vi ändå se den magnefika skärgården svepa förbi vårt fönster.


Men "precis som vanligt", fick vi ett strålande väder på både utresan som hemresan, som förresten får betyget MVG!

Som sig bör, så dansade vi lite på ett av dansgolven, men utbudet av dansanta och skapligt nyktra kavaljerer är tyvärr ytterst begränsat på båten.
Kanske är jag för odrucken och kräsen för dessa tillställningar, så kudden hägrade redan 24:00.


Sjöfrukosten var en av höjdpunkterna! Härligt att plocka av buffèn och sedan snåläta tills man nästan rullar bort från bordet en timma senare.
Resten av hemresan tillbringade vi uppe på soldäck tillsammans med åtminstone hälften av passagerarna, den andra hälften botaniserade bland hyllorna på taxfree, eller låg i hytterna och hade hangover.


Förresten, jag tog också en sväng ner till taxfree och inhandlade en butelj whiskey samt en butelj Xante som är en likör med en tydlig smak av päronkonjak.
Lite gott att ha i min nyss inköpta karaff, på en loppis!


Men nu är det en vit vecka som gäller, = 10 dagar, för det är snart dags för provtagning igen och det vore väl knasigt om det ser ut som om min lever har legat i marinad hela sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar