onsdag 6 augusti 2014

LÖRDAGEN 2 AUGUSTI


Lördag! Vi, alltså Sofia, assistent, Stickan och jag är bjudna till några vänner som håller på att renovera ett stort, gammalt hus i den natursköna byn Tavelsjö, ca 2 mil utanför Umeå
Rådhusparken. Så vi förbokade en färdtjänst tur och retur för att ta oss dit.
När vi sedan kom hem, tvärtog, jo, det heter så här uppe, Sofia och jag en buss ner till stan, jag längtade så att få se älvområdet live, hade ju bara sett en bild på webbkameran innan.
Men först käkade vi middag på MAX!

Nu är Rådhusparken färdig! På öppningsdagen valde många umebor att nyfiket strosa runt i de nya parkerna för att njuta av kvällssolen på trädäcket eller på de terrasserade gräsmattorna. Parken invigdes officiellt under blomsterfestivalen Bloom 2014, 11-13 juli.


Den nya parken är en vacker, grön mötesplats med fin utsikt över älven. Parken har fått en modern utformning anpassad till det nya kulturhuset.
Det finns även betydligt fler cykelparkeringar än tidigare kring parken.




Övre delen av parken renoveras 2015
Ombyggnaden av Rådhusparken ingår i som en del av Staden mellan broarna. Den ombyggnaden som nu är klar omfattar området från Storgatan ner till älven. Den över delen kommer att renoveras under 2015 och den får en mer historisk utformning. Ombyggnaden av Storgatan ingår inte i projektet utan kommer att ske den dag Rådhustorget byggs om.




Du kan titta på Rådhusparken etapp 1 via webbkamera. Webbkameran är belägen på gamla Brandstationen vid Strandleden. I bakgrunden syns den nya Kulturväven, Umeås nya kulturhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar