torsdag 30 juni 2016

SEXTIO ÅR SENARE!


Kottar med tändstickor som ben, en liten barkbit som släpps på sin jungfruresa i en liten bäck just uppkommet av skyfallet!
Eller varför inte en morakniv i handen, täljande på en gren som precis knäcktes av i trädet som jag lyckades bestiga i min iver av äventyrslust eller dödsförakt, med ett hav av brännässlor nedanför!

Som den pojkflicka jag är kan jag inte låta bli att förundras över överflodet av leksakerna som produseras för att könsbestämma vår tids unga!
Avanserad dockvagn i knallrosa plast och klätterställning där varje utmaning är förutbestämd med väl uttänkt avstånd mellan utmaningarna och inte en enda gren kan knäckas!
Och att sitta ner och tälja på en pinne är otänkbart för vapeninnehav är kriminellt numera, sorgligt nog!
Nä nu om de små underverken sitter ner, så pillras det endast på en ovanligt smart telefon!
Enda skrubbsår i leken består av gamnacke och SMS-tumme som är en förslitningsskada i tummens leder och muskulatur orsakad av SMS-skrivande på mobiltelefoner. Rörelsen kan, om den upprepas tillräckligt ofta, ge vissa symptom såsom smärta omkring tummen och tumroten.
Nä numera ser man sällan ett plåster på knäna eller skitiga och lappade kläder, nu är allt i rosa och välordnat men "tomt" känslomässigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar