tisdag 28 juni 2016

UNDER PARASOLLEN


Sista dagen här hos Sofia och tack o lov fint väder, ty igår grät guds änglar hela dagen!
Vi beslöt att fara ner till stan och käka lunch tillsammans, men jag tog en sväng förbi mitt gamla jobb på vägen ner, så vi tog bussen var för sig, alltså hon tillsammans med en assistent!

12:20 möttes vi på "Frasses" och satte oss under en parasoll för att intaga vår lunch!
En mycket enträgen fiskmås hade just vår parasoll som sin favoritplats, högljudd som få dessutom!
Jag försökte killa den under fötterna för att schasa iväg den, men tji fick jag, måsen brydde sig inte ett dugg om det!
Efter att lunchen var avklarad, gick vi vidare ner till kajen, där bänkade vi oss i solen och njöt av utsikten och Umeälvens blå vatten!



Sofias egentliga ärende var att "kolla på killar", jag däremot ville bara njuta i solen och lyssna på dagens sommarpratare som var Gunhild Stordalen!

Gunhild Stordalen Tongivande norsk miljöaktivist med inriktning på mat och hälsa. Grundat organisationerna EAT, GreeNudge och Stordalen Foundation. Fått pris som Årets miljöhjälte av Världsnaturfonden. Blivit utnämnd till Young Global Leader av World Economic Forum.

Fick hösten 2014 veta att hon led av en aggressiv variant av den autoimmuna sjukdomen systemisk skleros. Trots sjukdomen sprang hon Holmenkollenstafetten förra året.

Har två minigrisar i villan som hon delar med maken Petter Stordalen.

Avslutade stadsbesöket med en mjukglass och kaffe på Kulturhuset Väven!

Nu har vi sett premiären av Allsång på Skansen och därefter Morden i Midsommer, en älskad tradition så här i midsommartider!

Imorgon reser jag hem igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar