fredag 3 december 2010



Jöbacks turné givande för Childhood
2010-12-02
INTERVJU Turnén ”En kväll med Peter Jöback” är över efter 38 konserter runt om i landet. Tillsammans med TeliaSonera genomförde Peter en sms-insamling till Childhood under turnén. Nu skänker han två procent av intäkterna från nya liveskivan till Childhood.
Liveskivan "En kväll med Peter Jöback" är inspelad under turnén med samma namn. Skivan går bland annat att köpa från Ginza
Turnén ”En kväll med Peter Jöback” är över, hur har det gått? – Vi hade den sista spelningen i Oslo och det kändes helt fantastiskt. Jag är otroligt nöjd med turnén; jag har haft så jäkla roligt, musikerna har varit fantastiska och vi har fått väldigt fin respons. Turnén har blivit lite som ett avslut på den här ”soul searching”-perioden i mitt liv – ett väldigt bra avslut! Mina kommande skivor kommer nog att se lite annorlunda ut än de gjort hittills.
Du bjuder väldigt mycket på dig själv under konserten, finns det en tanke bakom det? – Alla människor är olika och alla bär på en historia. Det här är mitt sätt att berätta om mina tankar och idéer och det har känns toppenkul.
Nyligen släppte Peter Jöback liveskivan med samma namn som turnén, där två procent av intäkterna går till Childhood. Låtlistan är ett urval av låtarna från turnén, allt från storsuccén ”Guldet blev till sand” från musikalen Kristina från Duvemåla till ”Hollow”, Peters bidrag i Melodifestivalen 2010, och ”Stockholm i natt”, den första singeln från albumet ”Människor som du och jag” som länge låg på svensktoppens andraplats.
Under turnén, totalt 38 konserter, genomförde Peter Jöback och TeliaSonera en ny variant av sms-insamling till förmån för Childhood. Efter varje konsert kunde Jöback-fans skicka ett sms och få tillbaka en låt från just den konserten. Varje sms kostade 25 kronor som gick till Childhood.
– Konserten var uppbyggd kring min egen personliga resa och det kändes naturligt att ta upp Childhood i det sammanhanget. Många som kom fram efter konserterna när jag satt och signerade skivor var väldigt positiva till insamlingen.
De senaste åren har Peter Jöback engagerat sig starkt för Childhood. Julskivan som såldes till förmån för Childhood på ICA inför julen 2008 sålde tredubbel platina och innebar ett stort bidrag till projektverksamheten. Peter Jöback deltog även vid flera tillfällen i firandet av Childhoods tioårsjubileum förra året och har uppträtt på Childhood-dagen på Gröna Lund flera gånger.
– Varje gång vi gör något tillsammans fördjupas samarbetet och den kontinuiteten skapar en trovärdighet. Jag kontaktade TeliaSonera inför turnén och frågade dem vad vi skulle kunna göra tillsammans för att föra in Childhood. På det här sättet fick publiken med sig något från konserten och det är roligt. Jag skulle gärna fortsätta med det konceptet.
Vad händer i ditt liv nu när turnén är avslutad? – Precis när turnén var över fick jag nästan lite separationsångest. Jag var ledig en vecka och nu har jag släppt liveskivan från turnén och börjat repa inför julturnén Stjärnklart. Sedan ska jag fira jul med familjen. Jag och min man har precis köpt hus och vi kommer att sitta där och titta ut över vattnet. Min familj och mina brorsbarn kommer också. MAJA SVENONIUS
World Childhood FoundationBox 19084, 104 32 Stockholm
Tel: +46 (8) 551 175 00Fax: +46 (8) 20 03 02
Bankgiro: 909 - 0036Plusgiro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar