måndag 19 december 2011

OCH NU TILL VERKLIGHETEN!!!


Som alla kanske vet, så är det faktiskt nyårsafton snart, mycket snart dessutom och jag ska göra det jag länge längtat efter, att fira det på varmare breddgrader. Jag gjorde det nyåret 67-68, en hel evighet sedan, tillsammans med mor, far och lillasyster. Minnet sviker mig aldrig om just den gången!
Efter att vi ätit vår nyårsmiddag på någon flådig restaurang utefter Playa deLas Canteras, så vandrade vi nere på stranden i ljudet av vågorna som bröts i korallrevet därute på det kolsvarta havet. Plötsligt rusar det fram den hel hord av unga pojkar/män som började slita i mig och syrran. De strök med sina händer över vårt hår och klänningar och ville locka oss med dem. Mamma viftade och slog som besatt efter dem med sin handväska och pappa röt som den värsta tjur, så till slut tog gänget sitt förnuft till fånga och ilade iväg. Fy va det var läskigt och vilken tur att vi hade mamma och pappa där då, eller hur syrran!
Den här nyårshelgen är jag typ några år äldre och kan slå och vifta själv om det behövs!
Det var ett sidospår och dåtid!
Fy fan! Då var jag ung och vacker troligast, med långt rödblont svallande hår, slät fräknig hy och en klar blågrön blick.
Nu till verkligheten och nutid:
Råkade hitta mig själv inne i en provhytt på Lindex i eftermiddag! Ja jag ska ju till Gran Canaria över nyåret och tänkte mig något svart, glittrigt och raffigt! Där stod jag och kippade efter andan efter att jag med möda och stort besvär stängt av min iPod, fått av mig alla kläderna och därefter krånglat in mig i en skapelse som skulle motsvara min dröm. Men fy fan, så jäkligt det såg ut, eller rättare sagt, jag såg ut! Naturligtvis blev det inget köp den här gången heller! Får väl ta någon gammal trasa som vanligt. Föresten så lär det väl knappast märkas och nyårsnatten har säker sina tolv klockslag ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar