fredag 24 mars 2017

DAGS FÖR KOMPOSTEN


Ja ungefär så här både kändes det och förmodligen såg jag ut när jag kom hem idag 12:12, helt slut och tussig, nära att falla ihop innanför dörren!

23:40 i går kväll blev jag äntligen uppropad och fick följa med in i ett litet undersökningsrum, en sköterska tog prover och sedan kom det in en läkare som började undersöka mig!

Efter det fick jag sova ett par timmar under tiden vi väntade på provsvar och ultraljudsundersökning, ua!
Vid halvfyratiden fick jag en nål i armen inför skiktröntgen med kontrast på morgonen!
Fortfarande liggandes på britsen kunde jag sova några timmar till, om än dock lite knöligt och störd på grund av värken!

Halv åtta kom det in en sköterska och väckte mig och tog tempen, blodtrycker, saturation, ua!

Rummet som jag tillbringat i under natten skulle nu städas, så jag rullades ut i korridoren i väntan på nästa röntgentid!

Det blev ingen skiktröntgen med kontrast, utan ännu ett ultraljud, som inte visade några avvikelser nu heller!
Så kontentan av det hela var, förmodligen en bursit-slemsäcksinflammation i höftleden, samma som min läkare på VC sa från början, så nu är det bara att ta antiinflammationshämmande medicin och hålla tummarna att det klingar av!
På med kläderna och mot pendeltåget på Södra station, hemma 12:12!
Ett slitet uttryck, "man ska vara frisk för att orka vara sjuk"!

Men jag måste lägga till, trots allt fick jag ett vänligt och tryggt mottagande av både sköterskor och läkare trots den sena timman och tidig morgon! En eloge till all vårdpersonal på akuten på Södersjukhuset i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar