måndag 25 december 2017

TILLSAMMANS IGEN


Så återförenades vi igen, Sofia och jag, för att fira jul, nu igen!


Jag lämnade ett ovanligt lugnt och stillsamt Stockholm Arlanda strax före lunchtid igår! troligast var det Stora resdagen dagen innan!

Anlände ett soldränkt Umeå, som har ett lagom vackert snötäcke, inte för mycket, men så pass att jag står ut, kontrasterna från syd till norr, var ändå påtagligt!
Därefter tog jag en snabb taxi hem hit till Sofia, som väntade mig!
Jag avlöste hennes assistent och sedan var det bara vi två resten av kvällen, med Kalle Anka, julmiddag och julklappar som skulle öppnas!
Där och då fick jag tre roller i en, mamma, assistent och jultomte!

Det blev en relativt tidig kväll för Sofia, fast att hon tog en låååång härlig tupplur innan Kalle, ty det gick inte som det var tänkt på sjukhuset kvällen innan, det drog ut på tiden nämligen, eftersom det misslyckades med att sätta in en ny VEN-port, trots två timmars försök!

Så vår Julafton blev en lugn och vit historia, vit i dubbel bemärkelse, eftersom X:et inte lyckades motstå alkoholens frestelse och valde bort oss, precis som vanligt!
Jag hade ju kunnat gjort som alltid förr, varit den där medberoende hustrun och blundat för hans beteende, men den här gången hade jag bestämt mig för att låta lagt kort ligga!

God fortsättning på Juldagskvällen, imorgon är en annandag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar