onsdag 12 december 2012

12-12-12


Ganska förutsägbart att jag skulle använda mig av 12-12-12 idag som rubrikt!
Ett magiskt datum och det kommer att dröja drygt 88 år innan kalendern bär liknande enhetlighet.
Siffermagi, timmarnas, dagarnas och årets rytm. Siffran 12 har många sidor, och är grunden för ett räknesystem som använts i många kulturer.
Tolv är ett tal som återkommer i alla möjliga sammanhang. Tänk på vår almanacka och klocka, på dussin, stjärnbilder och Jesu lärjungar.
Tolvan kan delas med så många tal, med 2, 3, 4 och 6. Det är jättemycket bättre än tio på det sättet. Och när man kommer till 60 (år*ler*), går det att dela även med 5. Det är ju magiskt! Den allra första räknemaskinen, handen. Där kan man naturligt räkna till tolv utifrån att varje finger har tre leder. (Ja kanske inte alla fingrar då förstås, där är jag väl den felande länken.) Utom tummen – den har man till att peka på talen med. Andra handen representerar 60, där man räknar varje finger som 12.

Utifrån all denna siffermagi så det gällde att jag firade den här dagen ordentligt, så det blev en liten runda ner till ICA för inköp av tranbärsdryck och bananer, spännande värre!
Tröttheten håller ju liksom på att ta överhand har jag känt den senaste tiden, samtidigt som jag har dålig nattsömn och urusel aptit. Så allt går i slowmotion.

Men av en händelse, när jag kom hem, så låg det ett brev innanför dörren från Karolinska universitetssjukhuset som ger mig hopp om att "det blir bättre" trots allt!

Dessutom ytterligare glädjande besked för mig och hundratals boende här på min gata!
NYNÄSHAMNSBOSTÄDER SÄLJER INTE
Nynäshamnsbostäders styrelse tog, den 11 december, beslut om att inte sälja 600 lägenheter.
”De inkomna buden var för låga för att vi skulle kunna gå vidare och komma överens med en tilltänkt köpare”, säger Greger Nilsson, vd på Nynäshamnsbostäder


Så nog är det ett lyckobringande och magiskt datum 12-12-12!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar