lördag 21 september 2013

SKÖRDEFEST I NYNÄSHAMN



Nä, inte ska jag dit, aldrig i livet, det orkar jag inte!
Lite så har jag känt och tänkt de senaste dagarna och föresten så är det väl som vanligt bara en massa gamla vithåriga gubbar och gummor som går där med sina rullatorer bland utställarna.
Det är inget för mig!
Men som klockan tickade på här hemma och började närma sig lunch, ja, då började jag ångra mig och insåg att, fan det är ju just där jag hör hemma, bland alla dessa silverhår som stöttar sig på, än det ena, än det andra.
Tog två Ipren nu igen och gränslade min tvåhjuliga rullator, styrde ner till centrum och parkerade densamma utanför Coop.
Tog en stilla lunk ner för, för dagen omgjorda gårdsgatan till gågata. Loppis, loppis och åter loppis kantade gatan, som annars hade varit ockuperad av bilar.
Hejade på några vänner, utan alltför mycket gnussande av hänsyn, ty jag är väl fortfarande en vandrande förkylningshärd.
Nästa anhalt, hamnen!
Och nu ska jag citera Nynäshamns Posten!
"Temat "Det dukade bordet" ska locka matnördar och läckergommar i helgen. Tvådagarsfesten Nynäs skördefest är här!"
28 olika matproducenter från Södertörn, men främst Nynäshamnsområdet, sålde grönsaker, choklad, fisk, ost, bröd, sylt, honung, ägg och mycket mer.
Men några av de vanliga nararna trängsdes också bland käket.



Den riktigt stora begivenheten var dock att ett avsnitt av "Tareq Taylor`s Nordic cookery" spelades in på plats precis där nere med "Rökeriet" i bakgrunden.
Cirka 80 miljoner hushåll i 114 länder i Europa, Asien och Afrika kommer sedan att kunna se Tareq Taylor spontanlaga mat i Nynäshamn, gästhamn.

Jag hittade, som vanligt kanske inte helt otippat ännu ett hjärta bland stånden, som nu får pryda min enkla, lilla boning.
Nästa projekt blir att räkna alla mina hjärtan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar