onsdag 30 april 2014

STÅENDE OVATIONER PÅ KULTURHUSET STADSTEATERN STOCKHOLM


Nu är det slut, sista föreställningen av Sweeney Todd! Vemodigt att lämna det här härliga gänget, som har förgyllt och gett mig själslig energi de senaste fem månaderna.

Här sitter jag på pendeln på väg hem efter ännu en alldeles makalös föreställning på Stadsteatern.
Vilken härlig kväll jag fick där på första rad och med goda vänner bara en armlängd ifrån mig.
Jag reste upp till Stockholm med pendeln lagom för att hinna inhandla en blomma till Peter, för det är han värd och mer där till!
Självklart är alla i ensemblen värd blommor, men min ekonomi har vissa begränsningar.
Sedan gick jag till teatercafèt, tog en kaffe och en Chokladboll med cocos på. Hann gå ut och ta en bloss och sedan en snabb pink. Lämnade in blomma i kiosken innan det var dags att inta min alldeles perfekta plats, första rad och nästan mitt fram.
Apropå blomman, den valde jag med tanke på min goda vän Mona i Norge, ty hon har en papegojblomma ute i sin inglasade balkong. Så nu fick även hon vara med lite på finalföreställningen, åtminstone i tanken!
Puss på dig Mona!

När klockan var 21:50, drog även Peter Jöback/Sweeney Todd/Benjamin Barker sin sista suck!

Men som i sagorna, alla reste sig sedan upp från döden och emottog, "precis som vanligt", stående ovationer!
I vanlig ordning gick jag tillsammans med några vänner mot sceningången, men just i kurvan, ser vi Peter, först av alla, rusande ut i raketfart, bort från sin nu gamla arbetsplats. Ville han vara först på efterfesten, eller var det något mycket viktigare som han absolut inte ville missa denna Valborgsmässoaftonsnatt?

När lillan kom till jorden,
det var i Maj, när göken gol,
sa' Mamma att det lyste
av vårgrönt och av sol.

Vilket som, jag hade förmodligen ett såntdär fånigt leende på läpparna nu igen där på pendeln, som stank, alltså inte leendet, jag var spik nykter, utan vagnen stank av öl, som var utspilld, tillika, mer eller minder alkoholpåverkade medresenärer.

Släckte lampan när klockan hade blivit en timma in på 1 Maj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar