onsdag 13 september 2017

TREES & LOVE 12 SEPTEMBER



Göta Lejon!
Äntligen begav det sig, att jag hade anledning att rycka upp mig ur tristessen och åka upp till Stockholm, möta goda vänner och bänka mig på konsert!
Det var alltför länge sedan, så det kändes lite gruvsamt och spännande, typ, vad ska jag ha på mig, vilken tid måste jag åka för att hinna och hitta jag dit?
Hur lägger jag upp intag av föda inför det hela, så att jag klarar mig hela kvällen, för jag ville ju inte lägga ut onödiga pengar på mat i stan!
Pengarna skulle ju gå till välgörenhet och inte på lyx, som att käka på restaurang!
Så en noga planering och återblick på hur jag gjorde förut, på den gamla goda tiden, när det var konserter åtminstone två gånger i månaden, då hann jag få rutin på trevligheterna och ryckte ut som värsta brandmannen!

Allt rullade på, som om jag inte gjort annat den sista tiden, ändå var det tre månader sedan sist, som att lära sig att cykla!

Trees and love med Helen Sjöholm, Peter Jöback, Malena Ernman, Solala, Jojje Wadenius!
En insamlingskonsert i förmån för Vi-skogen.
Träklubbar i skolor i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania där skolbarnen får lära sig plantera träd och hur viktigt det är med träd.
Konsert leddes av Babben Larsson och med den äran, riktigt förtjusande och lättsamt!
Artisterna bidrog med skönsång, som varvades med filmsnuttar från Trädklubbar, där barn talade om vad de har lärt sig om plantering av träd och vikten med kundskapen!
Under hela kvällen uppmanade Babben Larsson oss att swisha pengar i förmån för Vi-skogen och innan kvällen var slut, hade det kommit in 470000 kronor! Jag köpte ett armband och swishade in 130 kronor, så nu har jag en egen lite träddunge någonstans på jorden, ty 1984, när vi adopterade Erik, lät jag plantera ett träd, likaså 1989 när vi adopterade Sofia, dessutom nu med mitt bidrag med konsertbiljett plus armbandet, så är jag uppe i 25 träd, bra där!

"Trees and Love - en hoppfull kampanj för klimatet!
Barnen är inte skyldiga till klimatförändringarna. Men de får ta konsekvenserna.
Vi-skogen tror på förändring!
Det närmaste året vill vi starta 500 trädklubbar och utbilda 10000 skolbarn att ta upp kampen mot klimatet.
Genom att köpa armbandet har du bidragit till att Vi-skogen kan utbilda barn på skolor i Rwanda, Tanzania, Uganda och Kenya.
På lektionstid lär sig barnen om miljö och trädens roll för att anpassa sig till klimatförändringarnas effekter. Ditt bidrag kan bli början på en grönare framtid!
www.viskogen.se"

Med det tackar jag alla medverkande, både på scenen och bakom, alla intiavitagare till Trees & Love för en alldeles utomordentligt trevlig konsert!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar