torsdag 16 augusti 2012

ÅÅÅ VILKEN DOFT!!! :))


Idag är det ju surströmmingspremiär och dess ljuvliga doft sprids över landet.
En kvarting från fjolåret plockas fram ur kylskåpet, en kastrull med några färskpotatisar puttrar så käkt på spisen och lite finhackad lök ligger på ett teafat.
Tunnbröd och extrasaltat smör och en liten Västerbottenost står på bordet!
En liten snaps och en Landsorts Lager, som pricken över i-et
Å min gud va gott det ska bli!

Men nej, allt är bara på skoj!
Jag öppnade en liten burk fiskbullar i dillsås, hällde den lite käkt ner i en kastrull och skalade några kallpotatisar som därefter delades i mindre bitar och fick tillsammans med fiskbullarna värmas på spisen.

Men tunnbrödet och extrasaltat bregott stod på bordet och en liten 3,5:a Norrlands Guld förgyllde middagen ändå.
Så kan man också fira surströmmingspremiären om man är en gammal singelkärring på Backlura.
Förr eller senare, så kommer den säkert att slinka ner i min strupe under välbehag och i gått sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar