tisdag 23 oktober 2012

SOBER AND HAPPY


Två och en halv dags vila, så var jag på banan igen.
Landningsbanan, för inflygningen kan vara skakig och i synnerhet efter att jag varit så högt uppe.
Ju högre upp, ju tuffare landning!
Egentligen ville jag sitta och lyssna på Lotta Bromé, gillar henne skarpt, hon har en så lugn och skön röst och alltid bra inslag och gäster.
Men jag hoppade henne idag och tog ett glatt skutt ut i den otroligt vackra höstdagen istället!

Benen tog mig ner till hamnen! Där och då insåg jag att jag hade glömt att käka lunch (som inte är något ovanligt). Klockan var två, så varför inte bjuda mig själv på ännu mer läckerheter, som tex havets, i form av fisksoppan från Nynäs Rökeri.
Sagt och gjort, jag klev in i butiken och beställde en portion, satte mig ner och njöt av miljön, doften och den varma, mustiga soppan.
Mätt och belåten styrde jag sakta hemåt igen, men på vägen råkade jag halka in på en klädesbutik, TINY&MORE, OPS! Jag på en klädesbutik?

Och kan man tänka sig, ut gick jag med en liten kasse i handen, nöjd och glad igen över mitt fynd och det trevliga bemötandet i butikerna hittills.

Vilken bra dag!

Tänk vad lite glada kommentarer och bemötanden kan sätta guldkant på en dag och det smittar liksom av sig också!

För på hemvägen mötte jag en äldre kvinna, alltså äldre än jag, som stod och beundrade färgerna på höstträden och vi samtalade glatt tillsammans om allt det vackra. Lite längre fram, stod det en ung mamma med mobilen i högsta hugg, två gråtande barn i vagnen, varav en av dem hade tappat sin jordgubbemössa och ville uppmärksamma mamman, men misslyckades. Snabbt plockade jag upp den och gav den till barnet som slutade att gråta och en tacksam nickning från mamman, tog jag tacksamt emot.

Vilken bra dag!

Är man glad, sprider man glädje!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar