onsdag 7 maj 2014

NORMAL?


Vem kan stå upp och säga att just hon eller han är normal?
Vem bestämmer vad som är normalt och inte?

Och vad har nu det här med Malou och Mark Levengood att göra?
Veckans tema hos Malou handlar om "att komma ut"!

Mark berättade om hur det var när han som ung kille kom ut och hur svårt det var i det lilla samhälle han bodde i. Hur hans mor reagerade och om misshandeln som han utsatts för, just på grund av sin sexuella läggning.
Vilket mod det krävs av den som beslutar sig en gång för alla att ta steget ut, för att sedan kunna leva i sanning mot sig själv.

När jag satt där och lyssnade på Mark och Malou, slog det mig än en gång vilket mod min son hade, som trots sitt redan utanförskap som adopterad, tog mod till sig att erkänna sin läggning för mig och hans pappa.
Att släppa garden inför oss under en helt vanlig vardagsmiddag!
Med risk för att åter igen göra oss ledsen, att han inte var den vi hade hoppats på och förväntat oss av vår son. Han hade ju sina missbruksproblem att kämpa med redan och var ofta omhändetagen enligt LVU.
Att vi inte hade lyckats reproducerat oss som alla normala människor tar för givet och istället taget beslutet, som för oss inte alls var något svårt beslut, att adoptera.
Att ändå hoppas på att få glädjen av att njuta av ålderns efterätt, barnbarn.
Där rök även den chansen och förhoppningen, om han nu var gay!
Stackars son, som var så modig ändå och kämpade så!

Och helt utan anledning behövde han känna skam och skuld för att han inte kunde gå oss till mötes i den önskan.
För vi älskade honom lika mycket ändå och var lyckliga för hans skull att han vågade ha tillit till oss och vår kärlek till honom trots sin läggning och sina nederlag.
Jag kan undra ibland hur mycket han skuldbelade sig själv och hur dåligt han kanske mådde över att han var så "onaturlig" i hans egna ögon.
Tyvärr så fick vi inte ha vår son kvar i livet många år till efter det. Barnbarn är en gåva och bonus i livet som inte är alla för givet.

Lyckligtvis är det numer inget hinder att reprodusera sig som samkönade och många lyckligt lottade barn kommer till världen hos stolta regnbågesföräldrar.

Och många stolta mor-och-farföräldrar blir det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar