måndag 2 november 2015

THE PHANTOM OF THE OPERA



2Entertain, Vicky Nöjesproduktion och Sinclair Entertainment i samarbete med
The Really Useful Group presenterar ANDREW LLOYD WEBBER’S originalmusikal på svenska

PREMIÄR 14 SEPTEMBER 2016 PÅ CIRKUS I STOCKHOLM

Titelrollen som THE PHANTOM spelas av PETER JÖBACK

BOKA BILJETT PÅ: TICNET.SE


- Nu är det klart vilka som fick sina drömroller

The Phantom Of the Opera är en av världens mest storslagna musikaler och har setts av mer än 140 miljoner människor. Hösten 2016 firar musikalen 30 år och sätts upp på Cirkus i Stockholm. Sedan tidigare är det klart att vår största musikalstjärna Peter Jöback spelar The Phantom, en roll som han hyllats för både på Broadway och West End. Nu är ensemblen komplett och idag den 2 november släpps biljetterna.

Den 14 september 2016 slås portarna upp på Cirkus i Stockholm för originalproduktionen av The Phantom of the Opera på svenska. Efter en omfattande period av auditions inför producenter och det internationella kreativa teamet är nu hela den svenska ensemblen klar. Skådespelare, operasångare, balettdansare samt stor orkester har valts ut. Den magnifika scenografin som i sommar börjar byggas på Cirkus ska, helt i enlighet med originalproduktionen, efterlikna Parisoperan.

Peter Jöback var den första europé att spela den prestigefyllda rollen som the Phantom på The Majestic Theatre, Broadway i New York och han är en av endast fyra personer som har spelat den både där och på Her Majesty’s Theatre i Londons West End. Peter har just avslutat sin bejublade, utsålda arenaturné ”I Love Musicals” och förbereder nu julshowen ”Jag kommer hem igen till jul” på The Theatre i Göteborg. 2016 tar Peter ”The Phantom of the Opera” till Sverige.

Rollen som Christine spelas av Emmi Christensson, 31 år, från Falkenberg. Emmi gjorde sin West End-debut som Christine 2014 och spelar just nu rollen på Her Majesty´s Theatre i London. Hon var även en av Peters inbjudna gästsolister i höstens ”I Love Musicals” där hon också blev presenterad som hans leading lady i The Phantom of the Opera.

Anton Zetterholm är svensken som är en av Tysklands mest kända musikalstjärnor. Nu kommer han hem till Sverige och gör rollen som Raoul, Greve de Chagny. Anton gör därmed sin första stora musikalroll i Sverige efter flera år på de stora scenerna i England och Tyskland.


Rollista:
Peter Jöback – The Phantom of the Opera
Emmi Christensson – Christine Daaé
Anton Zetterholm – Raoul, Greve de Chagny
Pontus Helander - Monsieur André
Rolf Lydahl - Monsieur Firmin
Karolina Andersson - Carlotta Giudicelli
Glenn Kjellberg - Ubaldo Piangi
Tehilla Blad - Meg Giry
Sanna Martin - Madame Giry

Ensemble:
Daniel Engman – Ensemble, auktionsförrättare, brandchef
David Inghamn – Ensemble, Monsieur LeFèvre
Martin Kagemark – Ensemble, Monsieur Reyer
Florian Voss – Ensemble
Fredrik de Jounge – Ensemble
John Martin Bengtsson – Ensemble, Passarino
Glenn Edell – Ensemble
Samuel Jarrick – Ensemble, Joseph Buquet, Don Atillio
Miriam Ryen – Ensemble
Lisa Thor – Ensemble
Roma Loukes – Ensemble
Elsa Ridderstedt – Ensemble, Madame Firmin
Karin Funk – Ensemble
Duncan Campbell Anderson – Corps de Ballet, herdepojken
Trevor Schoonraad – Corps Ballet, slavhandlare
Kamilla Tell Aronsen – Corps de Ballet
Jessica Hill – Corps de Ballet
Suzy Halstead – Corps de Ballet
Victoria Paine – Corps de Ballet
Julie Nunès- Corps de Ballet
Ramus Mononen - Swing
Hanna Ulvan - Swing
Kinga Szabadvary - Swing

Om The Phantom of the Opera:
The Phantom of the Opera är en av världens mest kända och framgångsrika musikaler med musik av Andrew Lloyd Webber, sångtexter av Charles Hart och libretto av Richard Stilgoe och Webber. Musikalen är baserad på romanen med samma namn av Gaston Leroux. Den första föreställningen sattes upp på Her Majesty’s Theatre i Londons West End den 9 oktober 1986 med Michael Crawford och Sarah Brightman i de ledande rollerna. Regi av den legendariske Harold Prince.

Senast föreställningen sattes upp i Stockholm var 1989-1995 på Oscarsteatern och den blev då en av Sveriges största teatersuccéer.

Biljetter till The Phantom of the Opera på Cirkus i Stockholm släpps idag, den 2 november 2015. Premiären är den 14 september 2016.
Biljetter köps via Ticnet, 0771 - 70 70 70 eller www.ticnet.se.

3 kommentarer:

  1. Det här är så fantastiskt roligt att det äntligen är officiellt vilka som ska vara med. Min dotter Tehilla blev intervjuad av P4 Uppland igår morse:

    http://www.mamager.se/2015/11/02/tehilla-i-fantomen-pa-operan-med-peter-joback/

    Nina Blad
    www.mamager.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nina!
      Idag har jag varit autografjägare utanför Cirkus och då även fångat upp din underbara dotter Tehilla, som jag nu har sett, håll i dig nu, 6 gånger! Du kan verkligen vara stolt över henne, vilken otroligt begåvad tjej och söt som få! Tack för lånet, jag återkommer till Cirkus inom kort, kan liksom inte få nog av The Phantom Of The Opera! MVH/Gun

      Radera
  2. Ja, det är bara att gratulera till alla som får möjlighet att vara med i denna fantastiska föreställning! Jag har själv sett den med Peter Jöback fyra gånger i London och tre gånger på Broadway! Så nu blir det extra spännande att få det på svenska också! / Gun

    SvaraRadera