fredag 29 juni 2012

EN DAG I STOCKHOLM


Tänk, nu kan jag med kort betänketid på ca en halvtimma, bege mig upp till storastaden, när andan faller på. Idag föll den på tillsammans med syrran som hade ledig fredag!
Det största problemet när jag ska fara iväg så där är, hur ska jag klä mig, vad ska jag ha på fötterna, behöver jag vantar?
Tänk att det ska vara så jäkla svårt att välja och tänka rätt!
Egentligen så är det ju sommar, påstår iallafall de flesta, men för mig verkar den inte infinna sig på riktigt ännu.
Termometern visade +17 och ganska mycket vind, men det är ju sommar som sagt.
Modig som få, tog jag trekvartslånga byxor, dubbla linnen, lite jack och packade med ännu en långärmad tröja och en rejäl skarf, på vippen en filt, i min väska.
På fötterna, sådana där sandaler med en massa remmar och en tunn sula, sommrigt värre!
Och vantarna lämnade jag hemma!
Vi klev av pendeln på Södra station och vandrade till Medborgarplatsen där vi hade en vätskekontroll på "Bakfickan".
Så långt var det bra!
Sedan var vårt mål Kungsträdgården för att äta middag.
På vägen dit började mina fötter krångla. Jag har tyvärr skitdåligt med underhudsfett i mina fotsulor, går nästan på skelettet och när jag ska vara fiiin, så får jag lida piiiin.
Nåväl, efter lite linkande så var vi framme vid Kungsträdgården och beslutade oss för att käka på restaurang Fridays som vi gjort förut, men då under helt andra väderförhållanden, då var det soligt, varmt och vindstilla.
Efter två timmars sittning, insvepta i varsina plädar som huset tillhandahöll gästerna, lunkade vi sakta men säkert tillbaka till Södra station.
Det är vid sådana här tillfällen jag önskar att jag inte var så himla fåfäng, att jag ändå hade tagit mina foppa, vindbyxor, och vindjacka med fleesfoder i och vantarna i synnerhet!
Den enda som kan värma mig, förutom solens varma strålar är, Peter, dagens namnsdagsbarn, Jöback!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar