torsdag 21 maj 2009

Flygardagen

Egentligen så heter det ju Kristi himmelsfärdsdag, men idag passar det verkligen med flygardagen, för herre min tid va mina tankar har flygit idag. Vaknade onödigt tidigt för jag har ju inget fördraget i mitt fönster å nu är det ju dagsljus från tretiden på morgonen och troligast så somnade jag med mp3-spelaren i öronen för sladden till lurarna låg fortfarande runt huvudet på mej, herregud jag har ju kunnat varit strypt och stendöd men då hade jag dött med ett leende på läpparna åtminstone. Förmodligen så var det väl den där näradödenupplevelsen som fick igång alla mina tankar idag.

Kände för att vara effektiv redan från börja så jag attakerade mina sängkläder och startade första tvättmaskinen, satt å fikade och väntade på ett livstecken från Sofia så att jag kunde hjälpa henne upp ur sängen, hon sov till drygt tio och då svängde vi till det lite snabbt med morronblesyrerna, ja hon kallar det för blesyrerna den lilla damen. Dags för nästa maskin med Stigs sängkläder, men nu fick jag liksom nog och behövde vara bara med mej själv och mp3-spelaren igen, så sagt och gjort! på med braskorna och iväg på en skön promenad, den första på över två veckor, har ju varit ordentligt förkyld så det gällde att gå ut försiktigt.
Det blev en liten tankepaus just nu, lyssnade på UNG & STOLT med Eva Dahlgen & PETER, fy fasiken så stark den är , helst där i slutet, jag tar den en gång till.
Jo! som jag gick där och lyssnade på musik så vandrade mina tankar iväg till allt som jag borde göra och bland annat vilket dåligt samvete jag har över att jag inte har varit och hälsat på en gammal nu pensionerad arbetskompis som är sjuk, jag som själv vet hur det är. Fy vad jag skäms och ju längre det går ju värre blir det, nä jag bara måste ta mej dit någon dag men jag gruvar och vad säger man, ska jag ha en blomma med mej, eller, eller, eller?????? Nu förstår jag hur det måste ha varit för de som aldrig kom till oss när vi var sjuka. Jag måste ta mej i kragen.
Mina tankar gick även till Sofias "blå skåpet" där hon placerar alla som hon tycker har gjort henne ledsen och besviken, det börjar bli trångt där nu, bara det sista dygnet har hon ställt i två stycken till, hon är härlig min jänta. Så vandrade tankarna till Erik och då gör det riktigt ont i modershjärtat, det är ju snart fem månader sedan vi sågs sist, kan han komma hem till Sofias student, åtminstone några timmar över dagen.
Hur kommer det att bli på Sri Lanka, kommer det verkligen att bli fred där, kommer jag någon gång att kunna återse mina barns andra land.
Väl hemma efter min musik-tanke-promenad så var det dags för nästa säng. Lunch, toablesyrer och en välbehövlig tupplur för Sofia som tydligen hade varit uppe jättelänge natten innan. Solen var på sitt bästa humör idag så jag passade på att vara ute å städa på gården fortfarande med musik i öronen och nu var det julmusik för full hals upptäckte skrattande grannar, men va fasiken all musik är ljuv musik året om.

HALLELUJA

1 kommentar:

  1. Synd att inte jag kan skicka ljud....hihihahafnisstsissspofff...ja, Gun...inte visst jag att du hade sådana här talanger. Skönt att läsa, jag blir varm, glad och framför allt lycklig att DU är min systeryster. Älskar DIg!!!

    SvaraRadera