lördag 23 maj 2009

Kulturnatta !


Ännu en sån där dag som innehållet allt man kan tänka sig. När jag sätter mej ner och summerar dagen så känns det som om hela livet rymdes inom dessa timmar. De där första timmarna när jag lodar omkring och ser förjäklig ut, assisterar Sofia och passar på att vara mamma också samtidigt som jag är städkärring och popstjärna medan den där läckra tvättmaskinen gör sitt jobb.

Jag hade lovat Sofia att vi skulle gå på stan i kväll, jag som hatar att gå å trängas bland en massa människor, men har man lovat så har man och det finns inte på världskartan att försöka slingra sig ur ett löfte till henne. Hon snurrade omkring mej som en bålgeting i flera timmar och tittade på klockan och på mej, lodaren!

På eftermiddagen brakade det lös, åska och störtskurar som avlöstes av strålande solsken och en makalöst vacker regnbåge över stan. En duschad och tillsnofsa mor och mätta magar drog vi så äntligen ut på kulturnatta. Å kära hjärtanes så mycket folk och vilken volym! det var olika band som spelade på scener runt om inne i city. Kulturnatta var verkligen ett passande namn för den här staden har så otroligt många olika nationaliteter så man blir alldeles vimmelkantig och det känns nästan som om jag var utomlands det är bara temperaturen ute som påminner om att jag fortfarande är i Umeå. Sofia verkade tycka att det var trevligt trots att hon förmodligen bara såg en massa ben och rumpor, det förundrar mej faktiskt att hon har något utbyte av att "gå omkring" och trängas men hon har ju också varit ute på kulturnatta och det är ju det som räknas.

Sofia behöver inte känna någon utanförskap i den här stan ivart fall för det dräller med rullstolar här också .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar