onsdag 25 juli 2012

MORDEN I MIDSOMER

Avslutar den här dagen men ännu ett avsnitt av "Morden i Midsomer"!
Sommarkvällar utan den serien är en omöjlighet och den har följt mig så länge jag kan minnas.
Minns hur jag satt ute i kuvösen och kollade på en liten tjock-tv som vi hade är.
Solen stod fortfarande skapligt högt på himlen och storspoven överröstade skottsalvorna och den typiska engelska musikens mystik.
Ja det var då, nu är det nu!

Här är verklighetens Midsomer
I sömniga Long Crendon har polisen det betydligt lugnare än tv-seriens deckarhjälte

LONG CRENDON
I verklighetens Midsomer finns inga skelett i garderoben. Polisen här behöver aldrig ta hand om värre brott än slagsmål på puben.
Kanske är det för att landet drabbats av värmebölja. Kanske för att livet i en engelsk by inte blir festligare än så här. Men den lilla byn Long Crendon, 8 mil nordväst om London, är helt enkelt sömnig. Den som väntat sig action som i tv-seriens Midsomer lär bli besviken.
Den stora händelsen är den söndag i juni då det är öppet hus i trädgårdarna. Då kommer folk från hela Buckinghamshire för att beundra rosor och dricka te.
- Det finns en del original här, precis som i alla små byar. Men de flesta är trevliga. Jag tror inte att någon vill ha ihjäl någon annan.
Det är inte bara Long Crendon som fått spela bakgrund till Midsomers blodiga historier. Runt staden Thame finns en massa lantliga idyller: Ickford, Shabbington, Waterperry, Dinton, Brill - det är bara att välja. Här finns tillräckligt med vitkalkade stugor, halmtak och rosenbuskar för minst ett par säsonger till.

Den som följt kommissarie Barnabys äventyr i Midsomer känner igen kyrkan S:t Mary the virgin på en gång. Den tronar i utkanten av byn, med ett fyrkantigt torn som för tankarna till en medeltida borg.
Ingen av byarna har någon egen polis, bara en gemensam station i Thame. Däremot finns det sju pubar bara i Long Crendon och minst det tredubbla i Thame. Vore det inte för dem skulle Melanie Stafford, poliskonstapel i Thames Valley, knappt ha något att göra.

- Det dricks ganska mycket. Pubarna är många och det finns inte mycket annat att göra. På helgerna kan det bli stökigt i Thame.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar