torsdag 26 juli 2012

TRE SMÅ GUMMOR


Skulle ut en gång på marknaden utit Trosa!
Skämt åt sido!

Redan klockan 09:45 avgick m/f Flora från hamnen, på sin tur ner till Trosa och ombord fanns tre små gummor, som alldeles plötsligt kommit på att varför inte ta en sådan tripp en helt vanlig sketen torsdag och om solen ändå tänkte passa på att skina och allt!

Resan beräknades ta tre timmar och tre timmars uppehåll i Trosa, sedan hem igen!
Medhavd matsäck i varderas ryggsäckar och båten styrdes med säker hand över de soldränkta havsvikarna, min gud va det var vackert! Sakta men säkert tog skepparen oss igenom Dragets Kanal. Kanalen är en smygväg förbi det öppna Landsort där havet kunde vara nog så vresigt och besvärligt för tungt lastade vedjakter och fiskare på väg till fiskuppköparna i Trosa i gångna tider och för sommarens småbåtsåkare i moderna tider.
http://kanaler.arnholm.nu/dragets.html





Broöppning vid Tottnäsbron!
Öppningstider den 1 juni - 31 augusti.
Broöppning kan erhållas dagligen varje hel timme kl
08:00-20:00

Som sagt, tre underbara timmar däremellan inne i den pitoreska staden. Vi vandrande längst efter kanalen och smågatorna och det var en lisa för själen och solen värmde så underbart skönt!

Vilken tur att det var den dagen idag, alltså den bra varannandagen! I morgon kan jag bara vila och pricka av ännu ett fint minne och utflykt med ännu en skärgårdsbåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar